Nieuwe camera, van 5D naar 50D

Een nieuwe camera met bijna hetzelfde typenummer.
Na ruim 15 jaar fotograferen met Minolta ben ik nu overgestapt naar Canon.
Ooit ben ik begonnen met een Minolta 500si met wat (simpele) lenzen. Doordat ik die lenzen al had, ben ik 6 jaar geleden bij de overstap naar een digitale spiegelreflexcamera bij Konica/Minolta gebleven. Na die overstap heb ik nog behoorlijk geïnvesteerd in (tweedehands) lenzen. De laatste tijd gebruik ik echter eigenlijk maar twee lenzen, dus besloot ik het e.e.a. in de verkoop te doen. En tegelijk ben ik me gaan oriënteren op een vervangende camera. Met Minolta lenzen zit ik vast aan Sony camera’s. Helaas blijft Sony nu behoorlijk achter op Nikon en Canon.
Daarom heb ik besloten helemaal over te stappen. Canon heeft het grootste aanbod, zowel nieuw als tweedehands en om mij heen hoor ik alleen lof over Canon camera’s. Vorig weekend heb ik een zo goed als nieuwe Canon 50D gekocht met een 17-85 kitlens. De camera is een grote upgrade in vergelijking met m’n oude camera, maar de lens is wellicht een klein stapje terug t.o.v. mijn lichtsterke Sigma lens die ik gebruikte op de Konica/Minolta. Daarom heb ik meteen een leuk klein (en licht) speeltje erbij gekocht, een Canon 50mm F1.8.
Nu nog tijd vinden om foto’s te schieten…

WordPress Themes