Category: fietsen

druk, huis, Giro, Herdermarathon

Een drukke periode in het vooruitzicht. 23 juli nadert snel en voor die tijd moeten we nog een keer naar Polen om de laatste zaken af te stemmen en om ringen uit te zoeken.
En alsof we het nog niet druk genoeg hebben, hebben we ook nog een huis gekocht :) En daar moet niet heel veel aan gebeuren, maar toch voldoende om er heel veel vrije tijd in te steken.
Kortom, veel leuke dingen in het vooruitzicht maar ook heel veel drukte.

Ondertussen had ik ook nog een beetje tijd over om te fietsen. Een week na de toertocht in Opwijk heb ik samen met Sean de Classico Giro Utrecht gereden. Vorig jaar heb ik deze tocht gereden in vochtige omstandigheden. Dit jaar was het droog en warm. En ging het niet zo heel snel. Maar toch was het een mooie tocht met als hoogtepunten de start- en landingsbaan van Soesterberg en de Amerongseberg.
Na de Classico Giro was het 2 weken zonder fietsen. Vorige week begon een stevige verkoudheid waardoor ik de fietsplannen in dat weekend wel kon vergeten. Kasia liep de halve marathon in Leiden, dus ben ik daar gaan kijken.
Gelukkig was de verkoudheid halverwege afgelopen over het hoogtepunt heen en kon ik gisteren starten aan de Herdermarathon. 2 jaar geleden hebben Wilco, Dennis en ik de Herdermarathon gereden en toen waren we al laaiend enthousiast. Vorig jaar kon ik niet, omdat we toen in Istanbul waren. En nu leek het dus bijna niet te gaan vanwege de fitheid, maar gelukkig konden we toch afreizen naar de zuiderburen. De herders hadden er weer een fantastische tocht van gemaakt. Ruim 80 km door een schitterend landschap en daarbij gebruik gemaakt van alle (offroad) mogelijkheden die de streek te bieden heeft. Volgend jaar zeker weer!

Classico Giro Utrecht 2011

Herdermarathon 2011 80 km

Toertocht Opwijk

Het vorige bericht was om deze site weer tot leven te wekken. Maar alleen tekst is ook maar zo saai. Nu is het tijd voor weer wat plaatjes.

Zondag wilde Kasia naar de design market in Brussel gaan. En in de omgeving van Brussel worden vaak leuke toertochten georganiseerd, dus ik ben gaan zoeken naar een goede combi. Kasia naar Brussel, ik een rondje op de mountainbike.
De toertocht van Opwijk kreeg de meeste positieve recensies, dus dat moest hem worden.
Uiteindelijk besloot Kasia toch niet naar Brussel te gaan en besloten Wilco en ik de langste afstand, 85 km, te doen.
We waren al overtuigd van de mogelijkheden van de Vlaamse Ardennen, maar ook deze omgeving (net iets ten noorden) is super om te mountainbiken. Zeker wanneer net als zondag de organisatie alles uit de kast heeft getrokken om leuke paadjes te gebruiken. OK, het waren niet de hoogtemeters van Limburg of de Ardennen, maar de 85 km kregen we niet cadeau. Onderweg zijn we ook nog op de gevoelige plaat vastgelegd.

Hier de statistieken van de tocht:

Kort berichtje

Het laatste bericht ging over m’n nieuwe mountainbike. Inmiddels heb ik daar alweer meer dan 600 km mee gefietst en ik ben meer dan tevreden.
Maar in de afgelopen tijd gebeurde veel meer…

Kasia en ik zijn voorzichtig gaan kijken voor een eigen huisje. Zonder dat we echt concrete plannen hadden om meteen iets te kopen, is dat wel gebeurd :)
We zitten nu in de laatste fase, dus we gaan pas juichen als alles helemaal rond is.

Ondertussen heb ik redelijk wat op m’n nieuwe mountainbike gefietst. Veel in Nederland op de relatief vlakke rondjes, maar ook een Ardennen marathon. En ook die ging prima ondanks het gemis van de achtervering. De 29-er is ruim comfortabel genoeg om alle keien en wortels goed te verteren.

De racefiets is nog relatief weinig van stal geweest, maar 1 rit is het zeker waard om te noemen. Met een grote groep oud-collega’s ben ik mee geweest met een rondje van ruim 100 km door Limburg. Het was gezellig en ik wist niet dat ik klimmen met een racefiets zo leuk zou vinden. Het smaakt naar meer!

29-er is af!

En hij is af! Althans, ready to roll. Alleen de buitenbanden worden nog vervangen wanneer Schwalbe eindelijk gaat leveren. Dat scheelt dan weer zo’n 200 gram.

WordPress Themes